BBQ Doritos Entrecote Streetfood

BBQ Doritos Entrecote Streetfood

ronald van de pol

BBQ Doritos BYOB

Ingrediënten (voor 1 portie):

  • 1 zakje Doritos BBQ – aan de lange kant opengeknipt
  • 150 g entrecote
  • ½ rode paprika, in reepjes
  • 1 bosui, in ringetjes
  • 2 el SmokeyQ BBQ-saus
  • 2-3 el kaassaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • 2-3 el tomaten-/bolognesesaus (warm)
  • Optioneel: geraspte kaas, jalapeños, crème fraîche

Bereiding:

  1. Entrecote grillen:
    Kruid de entrecote met zout en peper. Grill of bak het vlees medium-rare tot medium (ca. 2-3 minuten per kant). Laat het rusten en snijd in dunne plakjes.
  2. Paprika bakken:
    Grill of bak de paprika tot deze zacht en licht geblakerd is.
  3. Zakje Doritos openen:
    Snijd het zakje aan de lange zijde open en vouw de randen naar buiten als een bakje.
  4. Opbouw in lagen (belangrijk voor smaakbalans):
    • Stap 1: Giet de warme kaassaus over de Doritos.
    • Stap 2: Verdeel de tomaten-/bolognesesaus gelijkmatig over de chips.
    • Stap 3: Leg hierop de reepjes entrecote.
    • Stap 4: Voeg de warme paprika toe.
    • Stap 5: Strooi de bosui erover.
    • Stap 6: Werk af met de SmokeyQ BBQ-saus over het geheel.
  5. Optioneel afmaken:
    • Voeg geraspte kaas toe als extra topping.
    • Jalapeño voor pit of een lepel crème fraîche voor frisheid.
Terug naar blog

Reactie plaatsen