Bloemkoolbom

Bloemkoolbom

ronald van de pol

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

Voor de bloemkoolbom:

1 grote bloemkool (ongeveer 1 kg)

500 gram runder- of half-om-halfgehakt

1 ei

3 eetlepels paneermeel

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 theelepel gerookt paprikapoeder

1 theelepel uienpoeder

Zout en peper naar smaak

200 gram plakken bacon

5 eetlepels Smokey-Q BBQ-saus

Voor serveren:

Verse peterselie, fijngehakt

Extra Smokey-Q BBQ-saus

 


 

Bereiding

1. Voorbereiding van de bloemkool

  1. Verwijder de bladeren van de bloemkool, maar laat de stronk intact. Spoel af en dep droog.
  2. Blancheer de bloemkool 5-7 minuten in kokend water tot hij iets zachter is. Laat volledig afkoelen.

 


 

2. Gehaktmengsel maken

  1. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, knoflook, paprikapoeder, uienpoeder, zout en peper.
  2. Kneed goed door tot een stevig gehaktmengsel.

 


 

3. Samenstellen van de bloemkoolbom

  1. Bedek de hele bloemkool met een gelijkmatige laag gehakt. Druk stevig aan zodat het goed blijft plakken.
  2. Wikkel vervolgens de plakken bacon rondom de gehaktlaag. Zorg dat de hele bloemkool bedekt is.

 


 

4. BBQ voorbereiden (indirect grillen)

  1. Stel de BBQ in op 180°C voor indirect grillen.
  2. Voeg een houtchunk (bijvoorbeeld appel of hickory) toe voor extra rooksmaak.

 


 

5. Garen op de BBQ

  1. Plaats de bloemkoolbom voorzichtig op de BBQ, indirect boven het vuur.
  2. Sluit het deksel en grill gedurende 1 tot 1,5 uur, totdat de kerntemperatuur van het gehakt 70°C bedraagt.

 


 

6. Lakken en karamelliseren

  1. Bestrijk de bloemkoolbom de laatste 15 minuten royaal met Smokey-Q BBQ-saus.
  2. Laat de saus karamelliseren tot de bacon plakkerig en mooi glanzend is.

 


 

Serveren

  • Bestrooi met verse peterselie en snijd in partjes.

  • Serveer met extra Smokey-Q BBQ-saus aan de zijkant.

 


 

🔥 Tip: Heerlijk met gegrilde groenten en knapperige aardappelwedges.
Deze bloemkoolbom is een ware BBQ-koning: sappig gehakt, krokante bacon en die heerlijke Smokey-Q-smaken. Smakelijk! 😋

Terug naar blog

Reactie plaatsen