Brisket

Brisket

ronald van de pol

Ingrediënten:

Voor de brisket:

1 brisket van ongeveer 6 kg

1 zakje Smokey-Q Beef Rub

100 ml eendenbouillon (zelfgemaakt of uit pot, ongezouten)

1 eetlepel Worcestershiresaus (optioneel)

Voor de rooksessie:

Houtchunks (eiken, hickory of mesquite voor een diepe rooksmaak)

Aluminiumfolie of butcher paper

Voor de injectie:

100 ml eendenbouillon

1 eetlepel gesmolten boter

1 theelepel Smokey-Q Beef Rub

Bereiding:

 

1. Voorbereiding van de brisket (avond van tevoren)

Trim de brisket: Verwijder overtollig vet, maar laat een vetlaag van ongeveer 0,5 cm aan de bovenzijde voor sappigheid.

Masseer de brisket royaal in met de Smokey-Q Beef Rub, zorg dat alle zijden goed bedekt zijn.

Meng de eendenbouillon met de gesmolten boter en 1 theelepel Smokey-Q Beef Rub.

Gebruik een vleesinjector en injecteer de bouillon gelijkmatig in het dikste deel van het vlees, met intervallen van ongeveer 2,5 cm.

Laat de brisket afgedekt in de koelkast marineren, zodat de rub intrekt en de smaken zich ontwikkelen. 

 

2. Bereid de BBQ voor (indirect grillen)

Verhit de BBQ tot 110°C voor indirecte warmte. Voeg houtchunks toe voor rook.

Plaats een lekbak onder het rooster om vet op te vangen.

 

3. Rooksessie

Leg de brisket met de vetlaag naar boven op het rooster.

Sluit het deksel en rook de brisket gedurende 6-7 uur, totdat de kerntemperatuur rond de 70°C ligt.

Besproei elke 2 uur licht met eendenbouillon om uitdroging te voorkomen.

 

4. Inpakken

Zodra de kerntemperatuur 70°C bereikt, wikkel de brisket stevig in aluminiumfolie of butcher paper.

Plaats terug op de BBQ en gaar verder tot een kerntemperatuur van 92-95°C. Dit duurt nog eens 4-5 uur.

5. Rusten

Haal de brisket van de BBQ en laat minstens 1 uur rusten in de folie. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich goed verdelen.

 

Serveren:

Snijd de brisket dwars op de draad in dunne plakken. Serveer met een extra portie Smokey-Q BBQ-saus en bijgerechten zoals aardappelsalade en gegrilde groenten.

Terug naar blog

Reactie plaatsen