
Broccolibom
ronald van de polShare
Ingrediënten (voor 4-6 personen)
Voor de Broccoli Bom:
1 grote broccoli (ongeveer 800 gram tot 1 kg, stevige stronk laten zitten)
500 gram runder- of half-om-halfgehakt
1 ei
3 eetlepels paneermeel
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
Zout en peper naar smaak
200 gram plakken bacon
5 eetlepels Smokey-Q BBQ-saus
Voor serveren:
Verse peterselie, fijngehakt
Extra Smokey-Q BBQ-saus
Bereiding
1. Voorbereiding van de broccoli
- Snijd overtollige bladeren en ongelijkmatige stukken van de broccoli weg, maar laat de stronk intact zodat de broccoli stevig blijft.
- Blancheer de broccoli 4-5 minuten in kokend water tot hij iets zachter is maar nog stevig. Laat volledig afkoelen en goed uitlekken.
2. Gehaktmengsel maken
- Meng het gehakt met het ei, paneermeel, knoflook, paprikapoeder, uienpoeder, zout en peper.
- Kneed goed door tot een stevig gehaktmengsel.
3. Samenstellen van de broccoli bom
- Bedek de hele broccoli gelijkmatig met het gehaktmengsel. Druk goed aan zodat het mooi blijft zitten.
- Wikkel vervolgens de plakken bacon rondom het gehakt. Zorg dat alles goed bedekt is.
4. BBQ voorbereiden (indirect grillen)
- Stel de BBQ in op 180°C voor indirect grillen.
- Voeg een houtchunk (appel of hickory) toe voor extra rookaroma.
5. Garen op de BBQ
- Plaats de broccoli bom voorzichtig op de BBQ, indirect boven het vuur.
- Grill gedurende 1 tot 1,5 uur, totdat de kerntemperatuur van het gehakt 70°C bedraagt.
6. Lakken en karamelliseren
- Bestrijk de broccoli bom royaal met Smokey-Q BBQ-saus de laatste 15 minuten van de bereiding.
- Laat de saus karamelliseren tot de bacon plakkerig en glanzend is.
Serveren
-
Bestrooi met verse peterselie en snijd in partjes.
-
Serveer met extra Smokey-Q BBQ-saus aan de zijkant.
🔥 Tip: Perfect met gegrilde maïskolven en aardappelsalade.
Deze broccoli bom is knapperig, sappig en vol heerlijke Smokey-Q-smaken. Eet smakelijk! 😋