
Elvis sandwich à la Mary Jenkins
ronald van de polElvis sandwich à la Mary Jenkins
Ingrediënten (voor 1 sandwich)
- 2 sneetjes witbrood (liefst dik casinobrood)
- 2 eetlepels romige pindakaas
- 1 rijpe banaan, in kwarten gesneden
- 4-5 plakjes krokant gebakken bacon
- Honing of siroop
- Boter om in te bakken (ongeveer 50 g)
Bereidingswijze
-
Rooster het brood licht (optioneel)
Toast de sneetjes brood kort in een broodrooster of in de pan voor een stevigere bite. - Beleg het brood
- Besmeer één sneetje met pindakaas.
- Beleg het met de kwarten banaan.
- Voeg alle plakjes krokant gebakken bacon toe op de banaan.
- Besprenkel met honing of siroop.
- Samenstellen en bakken
- Leg de sneetjes op elkaar zodat je een sandwich krijgt met drie lagen: pindakaas – banaan – bacon.
- Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de sandwich aan beide kanten goudbruin. Laat het brood de boter goed opnemen. Druk tijdens het bakken lichtjes aan met een spatel.
- Serveren
- Haal uit de pan, laat eventueel kort uitlekken op keukenpapier.
- Snijd diagonaal doormidden. Serveer warm.
BBQ Smakelijk!