Elvis sandwich à la Mary Jenkins

Elvis sandwich à la Mary Jenkins

ronald van de pol

Elvis sandwich à la Mary Jenkins

Ingrediënten (voor 1 sandwich)

  • 2 sneetjes witbrood (liefst dik casinobrood)
  • 2 eetlepels romige pindakaas
  • 1 rijpe banaan, in kwarten gesneden
  • 4-5 plakjes krokant gebakken bacon
  • Honing of siroop
  • Boter om in te bakken (ongeveer 50 g)

Bereidingswijze

  1. Rooster het brood licht (optioneel)
    Toast de sneetjes brood kort in een broodrooster of in de pan voor een stevigere bite.
  2. Beleg het brood
    • Besmeer één sneetje met pindakaas.
    • Beleg het met de kwarten banaan.
    • Voeg alle plakjes krokant gebakken bacon toe op de banaan.
    • Besprenkel met honing of siroop.
  3. Samenstellen en bakken
    • Leg de sneetjes op elkaar zodat je een sandwich krijgt met drie lagen: pindakaas – banaan – bacon.
    • Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Bak de sandwich aan beide kanten goudbruin. Laat het brood de boter goed opnemen. Druk tijdens het bakken lichtjes aan met een spatel.
  4. Serveren
    • Haal uit de pan, laat eventueel kort uitlekken op keukenpapier.
    • Snijd diagonaal doormidden. Serveer warm.

BBQ Smakelijk!

Terug naar blog

Reactie plaatsen