Gevulde Bavette Rollade

Gevulde Bavette Rollade

ronald van de pol

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

Voor de rollade:

1 grote bavette (ongeveer 1,2 kg), platgeslagen tot een gelijkmatige dikte

1 rode paprika, in fijne blokjes gesneden

1 gele paprika, in fijne blokjes gesneden

1 rode ui, fijngehakt

150 gram maïskorrels (vers of uit blik, uitgelekt)

2 eetlepels olijfolie

3 eetlepels Smokey-Q Sriracha BBQ-saus (plus extra voor lakken)

Zout en versgemalen peper naar smaak

Slagerstouw

Voor serveren:

Verse koriander of peterselie

Extra Smokey-Q Sriracha BBQ-saus

 


 

Bereiding

1. Voorbereiden van de vulling

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Fruit de ui glazig. Voeg de paprika en maïs toe en bak nog 5 minuten tot alles zacht is.
  3. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur en laat afkoelen.

 


 

2. Voorbereiden van de bavette

  1. Leg de bavette op een snijplank en sla deze voorzichtig plat tot een gelijkmatige dikte van ongeveer 1 cm.
  2. Bestrooi de binnenkant licht met zout en peper.
  3. Bestrijk met Smokey-Q Sriracha BBQ-saus voor een pittige basislaag.

 


 

3. Samenstellen van de rollade

  1. Verdeel het maïs-paprika-ui-mengsel gelijkmatig over de bavette, maar laat aan de randen ongeveer 2 cm vrij.
  2. Rol de bavette stevig op vanaf de korte kant.
  3. Bind de rollade vast met slagerstouw op meerdere plekken zodat hij zijn vorm behoudt.

 


 

4. BBQ voorbereiden (indirect grillen)

  1. Stel de BBQ in op 180°C voor indirect grillen.
  2. Voeg een houtchunk toe (bijvoorbeeld appelhout) voor extra smaak.

 


 

5. Garen van de rollade

  1. Plaats de bavette rollade indirect op de BBQ.
  2. Grill gedurende 45-60 minuten, totdat de kerntemperatuur 52°C bedraagt voor medium-rare.
  3. Lak de rollade de laatste 10 minuten royaal met extra Smokey-Q Sriracha BBQ-saus.

 


 

6. Serveren

  1. Laat de rollade 10 minuten rusten onder losjes aluminiumfolie.
  2. Verwijder het slagerstouw en snijd in mooie plakken.
  3. Garneer met verse koriander of peterselie en serveer met extra Smokey-Q Sriracha BBQ-saus.

 


 

🔥 Serveeridee:
Heerlijk met geroosterde zoete aardappelen en een frisse salade met avocado.
Geniet van deze pittige, sappige bavette rollade met die heerlijke Smokey-Q kick! 😋🔥

Terug naar blog

Reactie plaatsen