Kalkoen–Chorizo Spiesen

Kalkoen–Chorizo Spiesen

ronald van de pol

Voor 4–6 spiesen

Ingrediënten

  • 700 g kalkoenfilet of kalkoendij, in blokken van 5×5 cm
  • 200 g stevige chorizo (Spaans), in plakjes van 1,5 cm
  • 100g SmokeyQ Chicken Rub
  • 2 el olijfolie
  • (Optioneel) beetje honing voor eindlak
  • PGS12000 spiesen

 

Voorbereiding

  1. Kalkoen marineren:
    • Meng in een kom: kalkoenblokjes + olijfolie + SmokeyQ Chicken Rub.
    • Zorg dat alles goed gecoat is.
    • Laat 30–60 minuten intrekken (mag langer in de koelkast).
  2. Spiesen bouwen:
    • Rijg afwisselend 1 stuk kalkoen en 1 plak chorizo.
    • Herhaal tot de spies vol is, eindig met kalkoen (tegen aanbranding).

 

BBQ Bereiding

Op kamado / ketel BBQ — directe hitte 125–135°C

  1. Rooster de spiezen direct boven de kolen.
  2. Gril ze 20–30 minuten totaal.
  3. Chorizo laat vet los,dat geeft flare-ups daar kun je een druip pan tegen gebruiken.
  4. Kerntemperatuur kalkoen: 70°C (niet verder, anders gaat die droog worden!).
  5. (Optioneel) Lak in de laatste minuut een heel dun laagje honing voor een mooi glansje en licht karamelliseren.

 

Serveren

  • Serveer ze met een BBQ-dip:
    • Aioli, gerookte paprikamayonaise, of honing-mosterddip.
  • Ook perfect als borrelhap of naast een grotere BBQ-maaltijd.
Terug naar blog

Reactie plaatsen