Kaneel Bacon Rolletjes

Kaneel Bacon Rolletjes

ronald van de pol

Kaneel-Bacon Rolletjes met Icing (van de BBQ)

Ingrediënten:

Voor de rolletjes:

  • 1 blik croissantdeeg of pizzadeeg
  • 6-8 plakjes ontbijtspek (bacon)
  • 50 g boter, gesmolten
  • 75 g bruine suiker met een beetje SmokeyQ zesty salt blend
  • 2 tl kaneelpoeder

Voor de icing:

  • 100 g poedersuiker
  • 1-2 el melk
  • 1/2 tl vanille-extract (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Steek de BBQ aan: Bereid de BBQ voor op indirect grillen (2 zones) en breng de temperatuur naar ongeveer 180°C.
  2. Bereid het deeg: Rol het deeg uit op een licht bebloemde ondergrond. Druk eventuele naden dicht als je croissantdeeg gebruikt.
  3. Smeer en bestrooi: Bestrijk het deeg met gesmolten boter, strooi het mengsel van bruine suiker en kaneel eroverheen.
  4. Bacon: Verdeel de plakjes bacon over het deeg.
  5. Oprollen: Rol het deeg op vanaf de lange kant. Snijd de rol in plakjes van ongeveer 2,5 cm.
  6. Plaatsen: Leg de rolletjes in een gietijzeren pan, een BBQ-bestendige ovenschaal of een aluminium bakje. Zorg dat er een klein beetje ruimte tussen zit, zodat ze kunnen rijzen tijdens het bakken.
  7. Bakken op de BBQ: Zet de schaal op het indirecte deel van de BBQ (dus niet direct boven de kolen). Sluit de deksel en bak de rolletjes 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
  8. Icing maken: Meng de poedersuiker met melk (en eventueel vanille) tot een dikke, maar gietbare icing.
  9. Serveren: Laat de rolletjes een paar minuten afkoelen. Besprenkel ze daarna met de icing en serveer direct!

Extra Tips:

  • Gebruik een beetje bakpapier onderin de schaal om aankoeken te voorkomen.
  • Voeg een klein snufje rookhout toe voor een lichte rooksmaak – bijvoorbeeld appelhout of kersenhout past super bij de bacon!
  • Dek de bovenkant losjes af met aluminiumfolie als ze te snel bruin worden.
Terug naar blog

Reactie plaatsen