Party Ribs uit de pekel

Party Ribs uit de pekel

ronald van de pol

Party Ribs uit de pekel met een Guinness & Roomboter Finish

Ingrediënten

Voor de pekel (24 uur)

  • 2 liter koud water
  • 100 g keukenzout (5%)
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 2 tenen knoflook, gekneusd

Voor de ribs

Voor de afwerking

  • 250 g roomboter (ongezouten, in blokjes)
  • 1 blik Guinness bier (440 ml)
  • Optioneel: 2 el honing of maple syrup

Bereiding

1. Brinen (24 uur van tevoren)

  1. Los zout en suiker op in het water. Voeg laurier, peperkorrels en knoflook toe.
  2. Snijd de ribs alvast in losse botjes (één rib per stuk).
  3. Leg de losse ribben in de brine, zorg dat alles onderstaat. Zet afgedekt 24 uur in de koelkast.

2. Voorbereiden van de party ribs

  1. Haal de ribbetjes uit de brine, dep ze droog.
  2. Bestrooi royaal met je BBQ rub en laat 30–60 min intrekken.

3. Roken / Garen

  1. Bereid de BBQ voor op indirect warmte, 120–130°C.
  2. Voeg rookhout toe (appel of kers werkt top).
  3. Gaar de ribbetjes in ca. 2,5–3 uur tot ze mals zijn en de buitenkant mooi donker kleurt.

4. Finish in Guinness & roomboter

  1. Doe de gegaarde ribbetjes in een aluminiumbak of braadschaal.
  2. Voeg de blokjes roomboter en het blik Guinness toe.
  3. Dek losjes af met aluminiumfolie.
  4. Laat de ribbetjes nog 30 minuten sudderen in dit mengsel op de BBQ of in de oven (120–130°C).

5. Serveren

  • Haal de ribbetjes uit de schaal, lak eventueel kort met honing of maple syrup en zet ze nog 5 min terug op de BBQ voor een glanslaagje.
  • Serveer als losse botjes: echte party ribs, romig en moutig van smaak!
Terug naar blog

Reactie plaatsen