
Procureur Rollade met omelet en walnoot
ronald van de polIngrediënten (voor 4-6 personen)
Voor de rollade:
• 1,5 kg procureur (nekstuk van het varken), opengesneden tot een lap
• 6-8 plakken Coburger ham
• 2 rijpe tomaten, in dunne plakjes
• 50 g walnoten, grof gehakt
• 1 handvol verse peterselie, fijngehakt
• Peper en zout naar smaak
• Keukentouw
Voor de omelet:
• 4 eieren
• Scheutje melk
• Zout Blend Truffel van Smokey-Q en peper
• Boter of olie om te bakken
Bereidingswijze
Voorbereiding
• Snijd de procureur open als een vlinderlap of vraag de slager dit te doen. Leg tussen plasticfolie en sla eventueel platter met een vleeshamer.
• Breng op smaak met peper en zout.
Omelet maken
• Klop de eieren los met een scheutje melk, zout en peper.
• Bak er een grote, dunne omelet van in een koekenpan. Laat afkoelen.
Rollade vullen
• Leg de omelet op de procureur.
• Verdeel de plakjes Coburger ham erover.
• Strooi de walnoten en peterselie gelijkmatig.
• Leg de plakjes tomaat bovenop.
• Rol de procureur stevig op en bind goed vast met keukentouw.
BBQ bereiding
• Bereid je BBQ voor op indirect garen (165°C).
• Leg de rollade aan de indirecte kant.
• Gaar de rollade tot een kerntemperatuur van ca. 68-70°C (duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur afhankelijk van de BBQ en dikte).
• Laat na het garen 10-15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Serveren
Snijd in plakken en serveer met gegrilde groenten, aardappels uit de BBQ of een frisse salade.