Procureur Rollade met omelet en walnoot

Procureur Rollade met omelet en walnoot

ronald van de pol

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

 

Voor de rollade:

 

             1,5 kg procureur (nekstuk van het varken), opengesneden tot een lap

             6-8 plakken Coburger ham

             2 rijpe tomaten, in dunne plakjes

             50 g walnoten, grof gehakt

             1 handvol verse peterselie, fijngehakt

             Peper en zout naar smaak

             Keukentouw

 

Voor de omelet:

 

             4 eieren

             Scheutje melk

             Zout Blend Truffel van Smokey-Q en peper

             Boter of olie om te bakken

 

 

 

Bereidingswijze

 

 

 

Voorbereiding

 

             Snijd de procureur open als een vlinderlap of vraag de slager dit te doen. Leg tussen plasticfolie en sla eventueel platter met een vleeshamer.

             Breng op smaak met peper en zout.

 

Omelet maken

             Klop de eieren los met een scheutje melk, zout en peper.

             Bak er een grote, dunne omelet van in een koekenpan. Laat afkoelen.

 

Rollade vullen

             Leg de omelet op de procureur.

             Verdeel de plakjes Coburger ham erover.

             Strooi de walnoten en peterselie gelijkmatig.

 

             Leg de plakjes tomaat bovenop.

             Rol de procureur stevig op en bind goed vast met keukentouw.

 

BBQ bereiding

 

             Bereid je BBQ voor op indirect garen (165°C).

             Leg de rollade aan de indirecte kant.

             Gaar de rollade tot een kerntemperatuur van ca. 68-70°C (duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur afhankelijk van de BBQ en dikte).

             Laat na het garen 10-15 minuten rusten onder aluminiumfolie.

 

Serveren

 

Snijd in plakken en serveer met gegrilde groenten, aardappels uit de BBQ of een frisse salade.

Terug naar blog

Reactie plaatsen