Pulled Pork

Pulled Pork

ronald van de pol

Pulled Pork van Procureur op de Kamado (SmokeyQ-style)

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 30 min
  • Injecteren & rub intrekken: min. 4 uur (liefst een nacht)
  • BBQ tijd: ca. 8–12 uur (afhankelijk van gewicht & temperatuur)
  • Rusttijd: 30–60 min

Ingrediënten (voor ca. 3-4 kg procureur)

Voor het vlees:

Injectiemix:

  • 200 ml appelsap (liefst helder)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel appelciderazijn (optioneel, voor extra frisheid)
  • 1 theelepel zout

Optioneel bij het serveren:

  • BBQ saus naar keuze
  • Coleslaw
  • Brioche broodjes

 

Benodigdheden:

  • Kamado BBQ
  • Kernthermometer
  • Spuit/injector
  • Rookhout (appel of kersenhout is perfect)
  • Aluminiumfolie of butcher paper

 

Voorbereiding

1. Injecteren

Meng de appelsap, honing, zout en eventueel appelciderazijn goed door elkaar. Trek de vloeistof op in een injector en spuit deze op meerdere plekken diep in de procureur. Zorg dat je het vocht goed verdeelt over het hele stuk.

2. Rub aanbrengen

Dep het vlees droog met keukenpapier. Wrijf de buitenkant in met een dun laagje olijfolie of mosterd (optioneel) en bestrooi royaal met de SmokeyQ Chipotle rub. Masseer de rub goed in.

Laat minimaal 4 uur in de koelkast rusten, maar een hele nacht geeft de beste smaak.

 

Kamado Setup

  1. Bereid je Kamado voor op indirect garen, met een hitteschild/platesetter.
  2. Stabiliseer de temperatuur rond 110–120°C.
  3. Voeg een blokje appel- of kersenhout toe voor rooksmaak.

 

Bereiding op de Kamado

  1. Leg de procureur indirect op het rooster.
  2. Sluit de deksel en houd de temperatuur stabiel.
  3. Rook het vlees tot een kern van ± 70–75°C (duurt 5-6 uur).
  4. Daarna kun je het stuk wrappen in butcher paper of aluminiumfolie, om de "stall" te versnellen.
  5. Gaar door tot een kern van 92–95°C, of tot een thermometer er als in boter ingaat.
  6. Haal het vlees van de BBQ en laat het minimaal 30–60 minuten rusten, verpakt.

 

Pulled Pork maken

  • Trek het vlees uit elkaar met twee vorken of "meat claws".
  • Voeg eventueel wat extra rub of BBQ saus toe naar smaak.
  • Serveer op een broodje met coleslaw, of gewoon puur!

 

Tips

  • Wil je een stevigere "bark" (korst)? Laat het vlees naked garen, maar dan duurt het langer.
  • Gebruik een drip pan met wat appelsap onder het vlees om je Kamado schoon te houden én wat extra stoom toe te voegen.
  • Als je een restje hebt: pulled pork is geweldig op pizza of in tacos!
Terug naar blog

1 reactie

Heb het recept afgedrukt en ga het morgen proberen.Het ziet er echt verrukkelijk uit.

Loewie Gerards.

Reactie plaatsen