Pulled Pork Fingers

Pulled Pork Fingers

ronald van de pol

Pulled Pork Fingers

Ingrediënten (voor ± 25 dunne kroketten)

Voor de ragout:

  • 400 g pulled pork (liefst van de BBQ, met rub en rooksmaak)
  • 50 g boter
  • 60 g bloem
  • 400 ml vleesfond of bouillon (kip of rund, warm)
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el Worcestershire saus
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl SmokeyQ Zesty Salt Blend

Voor het paneren:

  • 2 eieren (losgeklopt)
  • 150 g bloem
  • 200 g panko of paneermeel

Voor het frituren:

  • Olie of frituurvet, 175 °C

Bereiding

  1. Maak de ragoutbasis:
    • Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer 2–3 min. tot een roux.
    • Voeg de warme fond beetje bij beetje toe en klop tot een dikke saus.
  2. Smaak geven:
    • Roer mosterd, Worcestershire saus, paprikapoeder en pulled pork erdoor.
    • Breng op smaak met peper & zout.
    • Laat de ragout afkoelen in een schaal, afgedekt met folie direct op de ragout. Zet minstens 2 uur in de koelkast (liefst een nacht).
  3. Kroketten vormen:
    • Verdeel de ragout in porties van ± 40 g en rol er worstjes van.
    • Haal elke kroket achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en panko/paneermeel. Herhaal eventueel voor een extra krokante korst.
  4. Frituren:
    • Verhit de olie tot 175 °C.
    • Frituur de kroketten in kleine porties 3–4 minuten goudbruin.
Terug naar blog

Reactie plaatsen