Spareribs

Spareribs

ronald van de pol

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

Voor de spareribs:

2 racks spareribs (ongeveer 1,5 kg totaal)

1 zakje van 150g Smokey-Q Rib Rub

100 ml appelsap (voor het stomen)

2 eetlepels boter

Smokey-Q BBQ-saus (voor lakken)

Voor de bereiding:

Houtchunks (appel, kers of pecan voor een zoete rooksmaak)

Aluminiumfolie

 


 

Bereiding:

Stap 1: Voorbereiden (avond van tevoren)

  1. Verwijder het vlies aan de achterkant van de spareribs (dit helpt om ze malser te maken). Gebruik een mes en keukenpapier voor grip.
  2. Bestrooi de ribs royaal met Smokey-Q Rib Rub aan beide zijden. Masseer de rub goed in.
  3. Laat de ribs afgedekt in de koelkast marineren voor minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht.

 

Stap 2: BBQ voorbereiden

  1. Stel de BBQ in voor indirect grillen op 110-120°C.
  2. Voeg houtchunks toe voor een heerlijke rooksmaak.

 


 

Stap 3: Rooksessie (2 uur)

  1. Plaats de ribs met de vleeskant naar boven op de BBQ.
  2. Sluit het deksel en rook de ribs gedurende 2 uur.

 


 

Stap 4: Stomen (1.5 uur)

  1. Haal de ribs van de BBQ en leg ze op een groot stuk aluminiumfolie.
  2. Besprenkel met appelsap en verdeel wat klontjes boter over de ribs.
  3. Vouw de folie stevig dicht, zodat er geen stoom ontsnapt.
  4. Plaats terug op de BBQ met het vlees naar beneden en laat nog 1.5 uur garen.

 


 

Stap 5: Lakken (30min)

  1. Haal de ribs uit de folie en leg ze terug op de BBQ.
  2. Bestrijk de ribs royaal met Smokey-Q BBQ-saus.
  3. Laat ze nog 30minuten karamelliseren, totdat de saus plakkerig is en de ribs prachtig glanzen.

 


 

Serveren:

Snijd de ribs tussen de botten door en serveer met extra Smokey-Q BBQ-saus aan de zijkant. Lekker met maïskolven en aardappelsalade.

Terug naar blog

Reactie plaatsen