Surf n'Turf

Surf n'Turf

ronald van de pol

Turf: Rib-eye op RVS grillplaat

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 2 rib-eye steaks (ongeveer 250 g per stuk)
  • SmokeyQ Zesty Salt Blend
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook, geplet

Bereiding:

  1. Haal de rib-eye steaks 30 minuten voor het grillen uit de koelkast.
  2. Wrijf in met olijfolie, peper en zout. Voeg de rozemarijn en knoflook toe voor extra aroma.
  3. Verhit de RVS grillplaat op de Shichirin tot deze goed heet is.
  4. Grill de rib-eye ongeveer 2-3 minuten per kant (afhankelijk van dikte en gewenste gaarheid).
  5. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd in dunne plakken en serveer.

Tip: Serveer met chimichurri of een rokerige BBQ-saus.


Surf: Tonijn op zoutsteen

Ingrediënten:

  • 2 tonijnsteaks (ongeveer 150 g per stuk, sashimi-kwaliteit)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl limoensap
  • ½ tl geraspte gember
  • Zwarte en witte sesamzaadjes
  • Bosui (fijn gesneden), optioneel

Bereiding:

  1. Meng sesamolie, sojasaus, limoensap en gember tot een marinade.
  2. Marineer de tonijn licht (max. 10 minuten).
  3. Verhit de zoutsteen op de Shichirin langzaam (minstens 30 minuten opbouwen om barsten te voorkomen).
  4. Schroei de tonijn kort aan – ongeveer 30-45 seconden per kant – voor een mooi korstje met een rauw midden.
  5. Haal van de steen en snijd in plakjes. Bestrooi met sesamzaadjes en bosui.

Tip: Serveer met een wasabi-mayonaise of ponzu-saus.


Aanbevolen bijgerechten:

  • Gegrilde groenten op de grillplaat (paprika, courgette, groene asperges)
  • Kleine kommetjes sushirijst of rijst met furikake
  • Wakame-salade of ingelegde gember als frisse tegenhanger

Dranktip:

  • Een droge witte wijn (zoals Sauvignon Blanc) of een lichte Japanse sake
Terug naar blog

Reactie plaatsen