Tomahawk Steak

Tomahawk Steak

ronald van de pol

Ingrediënten (voor 2-3 personen)

1 tomahawk steak (ongeveer 1,2 tot 1,5 kg)

5 eetlepels Smokey-Q Chipotle Spicy Rub

1 eetlepel olijfolie

Chili Salt Blend (naar smaak voor afwerking)

Extra nodig:

Kernthermometer

BBQ of grill (liefst houtskool voor extra rookaroma)

 


 

Bereidingswijze:

1. Voorbereiding van de steak

  1. Haal de tomahawk steak 1 uur voor bereiding uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur komt.
  2. Dep de steak droog met keukenpapier.
  3. Wrijf de steak licht in met olijfolie en masseer de Smokey-Q Chipotle Spicy Rub royaal in het vlees. Laat 15 minuten intrekken.

 

2. BBQ voorbereiden (reverse sear)

  1. Stel de BBQ in voor indirect grillen op ongeveer 110°C. Voeg een houtchunk (zoals hickory of eiken) toe voor een subtiel rookaroma.
  2. Plaats de tomahawk op het koelere deel van de grill en sluit het deksel.

 

3. Garen tot 49°C

  1. Gebruik een kernthermometer en gaar de steak rustig tot een kerntemperatuur van 46-47°C. Dit duurt ongeveer 45-60 minuten, afhankelijk van de dikte.
  2. Haal de steak van de BBQ en laat 5-7 minuten rusten onder losjes aluminiumfolie.

 

4. De perfecte sear (direct grillen)

  1. Verhoog de BBQ-temperatuur tot maximaal heet (250°C+) of gebruik direct vuur.
  2. Schroei de steak 30-45 seconden per kant tot een knapperige korst ontstaat. Vergeet de zijkanten niet voor extra karamellisatie.
  3. Controleer dat de kerntemperatuur precies op 49°C zit voor een perfecte blue steak.

 


 

5. Serveren

  1. Laat de steak 5 minuten rusten.
  2. Bestrooi royaal met de Chili Salt Blend vlak voor het serveren.
  3. Snijd dwars op de draad in mooie plakken.

 


 

Serveeridee:

Heerlijk met gegrilde groene asperges, chimichurri en een glas stevige rode wijn.

Geniet van deze krachtige, pittige en sappige tomahawk steak! 🔥🥩😋

Terug naar blog

Reactie plaatsen